مقاله

  • خانه
  • کاهش استرس با تغذیه‌ی مناسب
کاهش استرس با تغذیه‌ی مناسب
استرس

کاهش استرس با تغذیه‌ی مناسب

نقش تغذیه در کاهش استرس

بشر امروز، با توجه به زندگی ماشینی و حتی شاید جدیدا بتوان گفت زندگی در عصر دیجیتالی اخیر، نیازمند آن است که ذهن خود را آرام کند و تا می تواند به دور از استرس باشد. تغذیه سالم، در این بین، پارامتری مهم در کاهش استرس است که به بهبود وضعیت روحی و جسمی فرد، کمک بسیار بزرگی می کند. در ادامه، توصیه‌هایی پیرامون تغذیه سالم با هدف کاهش استرس قید شده است:


تغذیه سالم:

1. تنوع غذایی :

برای دوری از استرس یا کاهش آن، باید تلاش کنید از مجموعه‌ای از غذاهای مختلف شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، منابع پروتئینی از جمله ماهی، گوشت، مرغ، حبوبات و مواد غذایی با مقدار کم چربی استفاده کنید.

2. مصرف مواد غذایی طبیعی :

بایستی، تلاش نمائید مواد غذایی طبیعی و تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهید و مصرف مواد غذایی با فرآوری زیاد را کاهش دهید. مواد غذایی فرآوری شده، شامل غذاهای آماده، انرژی‌زاها و مواد غذایی حاوی شکرهای اضافی می باشد.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


3. مصرف مقدار کافی آب :

مطمئن شوید که به اندازه کافی آب می‌نوشید. آب مهمترین نوشیدنی برای حفظ سلامتی است و در بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی، نقش بسیار مهمی دارد.

4. کنترل اندازه سهم های غذایی :

کنترل اندازه قسمت‌های غذایی مصرفی می‌تواند به کنترل وزن و حفظ سلامتی کمک کند. برای این هدف، می‌توانید از بشقاب کوچکتر استفاده کنید، غذا را به آرامی بخورید و تمرکز خود را بر روی خوردن غذا (بجای تلوزیون یا گوشی همراه) بگذارید.


کاهش استرس :

1. فعالیت و ورزش منظم :

ورزش و فعالیت بدنی مناسب می‌تواند به کاهش استرس کمک کند. انتخاب فعالیت بدنی، از نوعی که دوست دارید مانند پیاده روی، دوچرخه‌سواری، یوگا یا شنا را در برنامه ی روزهای مختلف خود قرار دهید.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


2. مدیتیشن و تمرکز ذهنی :

مدیتیشن و تمرکز ذهنی می‌تواند به شما کمک کند تا استرس را کاهش دهید و آرامش را پیدا کنید. می‌توانید از برنامه‌های موبایلی یا راهنمای مدیتیشن نیز، برای رسیدن به این هدف استفاده کنید.

3. خواب و استراحت کافی :

اطمینان حاصل کنید که به بدن و ذهن خود استراحت کافی می‌دهید. برای کاهش استرس، به مقدار کافی بخوابید و زمانی برای استراحت در روز در نظر بگیرید. زمان پیشنهادی برای بالغین، ۶ تا ۸ ساعت خواب در شبانه روز می باشد که شروع خواب پیشنهادی نیز، ساعت ۲۳ می باشد.

4. فعالیت‌های لذت بخش :

وقتی استرس دارید، باید فعالیت‌هایی که لذت می‌برید و شما را خوشحال می‌کنند را در برنامه خود قرار دهید. ممکن است این فعالیت‌ها، شامل خواندن کتاب، تماشای فیلم، گردش در طبیعت، نقاشی کردن یا هر فعالیتی باشد که شما را شاد و آرام کند.

5. مدیریت زمان :

به دنبال یک برنامه زمانی منظم برای انجام وظایف خود باشید. اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند، بسیار به کاهش استرس و افزایش بهره‌وری کمک کند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


6. ارتباط با عزیزان :

ارتباط و صحبت کردن با خانواده، دوستان یا افرادی که به شما انرژی می‌دهند، می‌تواند در کاهش استرس، شدیدا موثر باشد. به اشتراک گذاشتن همچین تجربیات و صحبت کردن با دیگران ممکن است به شما کمک کند تا استرس خود را تخلیه کنید.

7. مراقبت از خود :

از خودتان مراقبت کنید و زمانی را برای لذت بردن و آرامش بخشیدن به خودتان در نظر بگیرید. این می‌تواند شامل ماساژ، حمام گرم، تماشای فیلم یا هر فعالیتی باشد که برای شما آرامش بخش است.

در نهایت، تغذیه سالم و کاهش استرس یک فرآیند تدریجی است. تلاش کنید تغییرات کوچکی را در روزمره خود ایجاد کنید و به تدریج آنها را در عادات برنامه غذایی و زندگی خود جای دهید. در صورت نیاز، همیشه به یک متخصص تغذیه یا مشاور روانشناسی مراجعه کنید تا راهنمایی و پشتیبانی لازم را دریافت کنید.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید