مقاله

  • خانه
  • تغذیه و تامین انرژی روزانه ی فرد
تغذیه و تامین انرژی روزانه ی فرد
انرژی

تغذیه و تامین انرژی روزانه ی فرد

انسان برای انجام فعالیت های حیاتی خود، طبیعتاً به انرژی و آن هم از طریق کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها نیازمند است که این انرژی را از منابع گیاهی و حیوانی دریافت می کند.

در متن ذیل، راهکارهایی برای افزایش انرژی بدن فرد، آن هم از طریق دریافت مواد غذایی عنوان شده است :

غلات :

غلاتی مانند برنج، نان، آرد گندم و جو از منابع عالی کربوهیدرات هستند که به عنوان منبع اصلی انرژی برای بدن عمل می‌کنند که بخش اعظم و پایه ای در تامین انرژی روزانه فرد را دارا می باشند.

میوه‌ها :

میوه‌ها حاوی قندهای طبیعی هستند که به آهستگی به صورت گلوکز در بدن تبدیل می‌شوند و انرژی به نسبت فوری را برای فرد تامین می‌کنند. در این بین، میوه‌هایی مانند موز، خرما، سیب و پرتقال از میوه های روتین برای افزایش انرژی مناسب هستند. ارزش میوه ها در تولید انرژی فرد تا بدانجاست که گاهی افراد وابسته به مصرف میوه، در صورت عدم مصرف آن، انرژی لازم را در خود و برای کارهای معمول روزانه احساس نمی کنند که البته ممکن است بخشی از این قضیه، جنبه های تلقینی نیز داشته باشد.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


مغزها و دانه‌ها :

مغزها و دانه‌ها مانند بادام، پسته، آجیل سویا و غیره، حاوی چربی‌های سالم و از نوع غیر اشباع با چند بند دوگانه هستند که به بدن انرژی داده و ممکن است ساعت ها فرد را سیر نگه دارند.

محصولات لبنی :

محصولات لبنی نیز، حاوی پروتئین و البته کربوهیدرات هستند که انرژی لازم برای بدن را تا حدودی فراهم می‌کنند.

منابع پروتئینی :

مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لوبیا نیز به بدن انرژی می‌دهند که قدرت سیرکنندگی بالا و قابل ملاحظه ای نسبت به دیگر گروه های مواد غذایی دارا می باشند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


آب :

مصرف آب به میزان کافی، برای حفظ هیدراتاسیون بدن نیز می‌تواند به افزایش انرژی کمک کند و یادمان نرود که فرد بدون مصرف آب کافی، انرژی چندانی، حتی برای انجام فعالیت های یومیه ی خود ندارد و احتمالا علائمی همچون افت فشار، ضعف، خستگی، سردرد و سرگیجه را تجربه می کند.

مهم است که در همه موارد فوق مدیریت صحیح رژیم غذایی را رعایت نموده و به میزان مصرف مواد غذایی با توجه به نیازهای انرژی خاص خودتان توجه کنید. همچنین، مهم است که با رعایت تنوع در مصرف مواد غذایی، از تمامی گروه‌های غذایی، نیازمندی های خود را تامین کنید.

در حیطه ی کسب انرژی‌ بیشتر و رفع خستگی، استفاده از مکمل‌های دارویی برای افزایش انرژی اشخاص، باید با دقت و توجه به راهنمایی متخصص تغذیه/پزشک صورت گیرد.

برخی از مکمل‌های دارویی که برای افزایش انرژی می توانند توصیه شوند، عبارتند از :

کوآنزیم Q10:

این مکمل ممکن است به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و شدیدا به افزایش انرژی فرد کمک کند، بالاخص که دوزهای ۱۰۰ میلی گرمی آن، بسیار نافع در رفع خستگی مداوم، حفظ انرژی هرچه بیشتر روزانه ی و حتی افزایش فعالیت عضلانی افراد می باشد. برخی از مطالعات نیز نشان داده‌اند که کیوتن ممکن است به تقویت حافظه و بهبود کارکرد مغز کمک کند.

رویال ژل:

این محصول که از زنبور عسل ملکه تهیه می‌شود. عنوان می شود که مصرف آن، سوای اثراتی هم چون شیرافزایی و افزایش طول عمر، در رفع کسالت و خستگی افراد نیز پیشنهاد می شود.

اسیدهای آمینه :

برخی از اسیدهای آمینه، بالاخص انواع کوتاه زنجیر(BCAA)،ممکن است به بهبود فعالیت عضلانی و تامین انرژی بدن بالاخص عضلات کمک کنند.

کافئین :

از دیگر اقلام افزاینده ی انرژی، کافئین است که آن را در قهوه، چای، نوشیدنی ها و قرص های کافئین دار می توان یافت.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


ویتامین های گروه ب :

به عنوان یک راهکار پیشنهادی، گهگاه، مکمل های حاوی ویتامین های گروه B، به تنهایی یا در کنار دیگر ریز مغذی ها و یا حتی کافئین، در نسخه ی تجویزی افراد، پیشنهاد می شوند.

با این حال، قبل از مصرف هر گونه مکمل دارویی برای انرژی، توصیه می‌شود که با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا از مزایا و معایب آن و همچنین تداخل با داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید، مطلع شوید. همچنین، باید توجه داشت که مصرف مکمل‌های غذایی تنها به تنهایی کافی نیست و باید همراه با یک رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم صورت پذیرد.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید