مقاله

سردرد میگرنی
میگرن

سردرد میگرنی

ارتباط مواد غذایی و میگرن و سردرد موضوعی پیچیده است و در بین افراد ممکن است تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. برخی افراد ممکن است متوجه شوند که برخی از مواد غذایی خاص می‌توانند عوارض میگرنی در آن‌ها را تحریک کنند، در حالی که برای افراد دیگر این تأثیر قابل مشاهده نیست.

تحقیقات نشان داده است که برخی مواد غذایی می‌توانند عوارض میگرنی را تحریک کنند یا بهبود بخشند. این مواد غذایی شامل موارد زیر می‌شود:

1. تحریک‌کننده‌های پتاسیمیوم (مانند نیتراتها و نیتریتها): برخی مواد غذایی مثل گوجه فرنگی، آووکادو، موز، سیب زمینی و شکلات حاوی این ترکیبات هستند که ممکن است میگرن را تحریک کنند.

2. تحریک‌کننده‌های تیره‌سرخ (مانند تانین): برخی مواد غذایی مانند شراب قرمز، بعضی از میوه‌ها (مانند توت‌فرنگی و هلو) و چای سیاه ممکن است عوارض میگرنی را تحریک کنند.

3. آمین‌ها: برخی مواد غذایی مانند ماهی، پنیر، قهوه، نان سفید و مواد نگهدارنده ممکن است حاوی آمین‌ها باشند که برخی افراد میگرن را تحریک می‌کنند.

4. مواد نشاسته‌ای: بعضی از مواد غذایی مانند نان، بیسکوییت، کیک و غلات حاوی مواد نشاسته‌ای هستند که ممکن است برخی افراد را در معرض میگرن قرار دهند.

5. تحریک‌کننده‌های مصنوعی: برخی از مواد افزودنی مانند مونو صودیم گلوتامات (MSG) که در برخی از غذاهای آماده، ادویه‌ها و تنقلات استفاده می‌شود، ممکن است عوارض میگرنی را تحریک کنند.

به هر حال، میگرن و سردرد یک مسئله پیچیده است و تحریک‌کننده‌های مواد غذایی ممکن است در هر فرد متفاوت باشد. برای شناسایی تحریک‌کننده‌های خاص برای خودتان، می‌توانید یک روزنامه رژیم غذایی برای ثبت غذارتباط بین مواد غذایی و میگرن یا سردرد در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی افراد ممکن است حساسیت به برخی مواد غذایی داشته باشند که می‌تواند عوارضی مانند میگرن یا سردرد را به وجود آورد. در زیر تعدادی از مواد غذایی شناخته شده که ممکن است در برخی افراد عوارض میگرنی ایجاد کنند را بررسی خواهیم کرد:

1. تیره‌سرخ و مواد نگهدارنده: برخی از مواد غذایی مانند شکلات، قهوه، چای سیاه، نان تست و مواد نگهدارنده مصنوعی ممکن است عوارض میگرنی را تحریک کنند.

2. مواد آزادسازی تاریخچه‌های هیستامین: برخی از مواد غذایی مانند ماهی، میگو، قرمزه گوشت، پنیر، شراب قرمز و سوسیس و کالباس حاوی تاریخچه‌های هیستامین هستند که می‌توانند عوارض میگرنی را تحریک کنند.

3. نیتراتها و نیتریتها: برخی از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، انجیر، ترشی، سبزیجات تاریخ‌دار، سبزیجات کمیاب و گوشت قرمز حاوی نیتراتها و نیتریتها هستند که ممکن است عوارض میگرنی را تحریک کنند.

4. مواد نشاسته‌ای: برخی از مواد غذایی مانند نان سفید، بیسکوییت، کیک و غلات حاوی مواد نشاسته‌ای ممکن است برخی افراد را در معرض میگرن قرار دهند.

5. مواد افزودنی مصنوعی: برخی از مواد افزودنی مصنوعی مانند مونوصودیم گلوتامات (MSG) که در برخی از غذاهای آماده، ادویه‌ها و تنقلات استفاده می‌شود، ممکن است عوارض میگرنی را تحریک کنند.

مهم است بدانید که تأثیر مواد غذایی بر رو ی میگرن و سردرد در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برای شناسایی تحریک‌کننده‌های خاص برای خودتان، می‌توانید یک روزنامه رژیم غذایی برای ثبت غذاهای مصرفی خود و عوارض میگرنی در هر روز نگهداری کنید. با مشاوره پزشک یا تغذیه‌ش

برای درمان میگرن، مکمل‌های دارویی و غذایی می‌توانند به عنوان یک روش کمکی و مکمل به درمان‌های معمولی استفاده شوند. اما قبل از شروع هرگونه مکمل جدید، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید تا از تعاملات دارویی و اثرات جانبی ممکن آگاه شوید و تشخیص دقیق توسط یک حرفه‌ای صورت گیرد. در زیر تعدادی از مکمل‌های دارویی و غذایی شناخته شده برای درمان میگرن را مرور خواهیم کرد:

1. آمین‌ها: مصرف مکمل آمین‌ها مانند ریبوفلاوین (ویتامین B2) و کوآنزیم Q10 ممکن است به برخی افراد کمک کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل ریبوفلاوین به مدت سه ماه می‌تواند فراوانی حملات میگرنی را کاهش دهد. همچنین، کوآنزیم Q10 نیز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته شده است که ممکن است در کاهش شدت و تعداد حملات میگرن مؤثر باشد.

2. مگنزیم: مگنزیم یک معدن مهم است که برای عملکرد صحیح عضلات و عصب‌ها ضروری است. تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل مگنزیم ممکن است در کاهش شدت و تعداد حملات میگرن مؤثر باشد. همچنین، مکمل مگنزیم می‌تواند به کاهش تنش عضلانی و استرس کمک کند که ممکن است عوامل موجب میگرن باشند.

3. عصاره هومئوپاتی: برخی از عصاره‌های گیاهی و عرقیات هومئوپاتی مانند بوته تنباکو (Petasites hybridus) و گیاه بابونه آلمانی (Matricaria recutita) مطالعه شده‌اند و ممکن است در کاهش شدت و تعداد حملات میگرن مؤثر باشند. اما باید توجه داشت که تأثیرات و اثرات جانبی مکمل‌های هومئوپاتی بر روی هر فرد ممکن است متفاوت باشد و باید با دقت استفاده شوند.

4. روغن ماهی: روغن ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است، ممکن است در کاهش التهاب‌ها و عوارض میگرنی کمک کند. اسیدهای چرب امگا-3 می‌تواننددر کاهش التهاب‌ها و عوارض میگرن مؤثر باشند. میتوانید روزانه مقداری روغن ماهی مصرف کنید یا از مکمل‌های روغن ماهی استفاده کنید.

5. کوآنزیم Q10: کوآنزیم Q10 نیز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته شده است که ممکن است در کاهش شدت و تعداد حملات میگرن مؤثر باشد. مصرف مکمل کوآنزیم Q10 ممکن است به برخی افراد کمک کند.

مهم است که به یاد داشته باشید که علل و عوامل میگرن برای هر فرد ممکن است متفاوت باشند و ممکن است مکمل‌ها برای همه موثر نباشند. همچنین، تعدادی از مکمل‌ها ممکن است با داروهای مصرفی شما تعامل داشته باشند، بنابراین مهم است که با پزشک خود مشورت کنید و راهنمایی‌های او را در مورد مصرف مکمل‌ها بپذیرید.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید