مقاله

  • خانه
  • رژیم غذایی برای کبد چرب الکلی
رژیم غذایی برای کبد چرب الکلی
کبد

رژیم غذایی برای کبد چرب الکلی

کبد چرب الکلی

رژیم غذایی برای کبد چرب الکلی، به عنوان یکی از متدهای درمان، یک بخش مهم از درمان این بیماری است که این روزها، کم هم از ابتلا افراد به آن نمی شنویم. نکته قابل تامل در درمان کبد چرب الکلی آنست که فرد مبتلا، نیازمند مشورت با یک متخصص تغذیه ی حاذق و کارکرده در این زمینه می باشد که بتواند برنامه درمانی مناسب را برای وی تنظیم کند. مواردی در فهرست ذیل آورده شده که می‌توانند به عنوان راهنمایی اولیه برای رژیم غذایی کبد چرب الکلی مورد استفاده قرار بگیرند:

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


1. کاهش مصرف الکل :

اگر فرد مبتلا، الکل مصرف می‌کند، باید مصرف آن را به حداقل رسانیده یا بهتر است کاملاً از مصرف الکل خودداری کند. نباید فراموش کرد که الکل می‌تواند تأثیری بسیار مضر و تشدید کننده ای بر وضعیت کبد چرب الکلی داشته باشد و کار را بسیار وخیم تر سازد.

2. کاهش مصرف چربی :

محدود کردن مصرف منابع دارای چربی‌های اشباع شده و نیمه‌ اشباع شده مانند گوشت قرمز، کره، مارگارین و تخم مرغ زرده می‌تواند به مثابه ی یک روند مفید باشد و در روند درمان بیماری، بسیار نقش آفرین باشد. پیشنهاد می شود به جای موارد فوق الذکر، مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده مانند ماهی و نیز مرغ بدون پوست و سبزیجات در رژیم غذایی بیمار جای گیرند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


3. مصرف فیبر :

فیبرها به عنوان دسته ای از مواد تقریبا بدون کالری، سوای تاثیرات بالقوه در رفع مشکل یبوست، کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان، در درمان کبد چرب غیرالکلی نیز نقش آفرین آمد. مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، بهبود عملکرد روده و کاهش سطح جذب چربی در کبد را موجب می شود.

4. مصرف کربوهیدرات :

بیمار مبتلا، ترجیحاً باید از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان کامل، برنج قهوه‌ای و حبوبات استفاده کند. این نوع کربوهیدرات های به اصطلاح کمپلکس، باعث افزایش طولانی مدت قند خون نشده و به کنترل کبد چرب الکلی کمک می‌کنند.

5. مصرف میزان مناسب پروتئین :

میزان پروتئین‌های مصرفی، به عنوان یکی از درشت مغذی های مطرح، باید متعادل باشد. بهتر است از منابع پروتئینی نیمه چرب و کم چرب، ماهی، مرغ بدون پوست، سویا و لبنیات کم چرب را در صدر پیشنهادات جهت استفاده، یاد کرد.

6. مدیریت وزن :

در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، بیمار باید تلاش کند وزن خود را کاهش دهد. افزایش وزن می‌تواند خطر افزایش چربی در کبد را به مراتب تشدید و اوضاع را وخیم تر کند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


7. مصرف محصولات تهیه شده با آرد سفید/بدون سبوس :

بیماران با این اختلال، به جای محصولات نامبرده مانند نان سفید و برنج سفید، باید از محصولات تهیه شده با آرد کامل مانند نان سبوس دار و برنج قهوه‌ای استفاده نمایند. محصولات با آرد سبوس دار، حاوی فیبر بیشتری بوده و به مراتب مناسب‌تر هستند.

8. مصرف مواد غذایی پرکالری با حداقل خواص مغذی :

محدود کردن مصرف مواد غذایی پر کالری و پر کربوهیدرات مانند شکلات، کیک، بیسکویت و نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند کمک کنند تا کبد چرب الکلی کنترل شود.

همچنین، بهتر است با متخصص/مشاور تغذیه خود مشورت کنید تا برنامه غذایی مناسبی برای شما اتخاذ نماید، چرا که نیازها و شرایط هر فرد ممکن است با دیگری، متفاوت باشد. همچنین، توصیه می‌شود همراهی با روانشناس نیز در پروسه ی درمان این بیماری، فراموش نشود.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید