مقاله

  • خانه
  • کاهش دردهای قاعدگی، با رویکرد تغذیه درمانی
کاهش دردهای قاعدگی، با رویکرد تغذیه درمانی
عادت ماهیانه

کاهش دردهای قاعدگی، با رویکرد تغذیه درمانی

درد قاعدگی، دردی آشنا برای بانوان است که البته نشان از سلامت تغذیه آنها نیز می باشد. درمان های دارویی اعم از گیاهی و شیمیایی و نیز تغذیه درمانی و استفاده از مکمل های مربوطه ی مناسب در دوران پریودی می‌تواند به کاهش درد و علائم ناخوشایندی که با آن همراه هست، کمک کند. در طول دوره پریودی، سطح هورمون‌های تستوسترون و پروژسترون در بدن تغییر می‌کند که ممکن است به تنش عضلات رحم و ایجاد درد و ترشحات زیاد در طول پریودی منجر شود. همچنین، کاهش سطح سروتونین (یک هورمون مغزی با ساختار پروتئینی) نیز می‌تواند به تنش و افزایش درد در دوران پریودی منجر شود.

در ادامه، تعدادی توصیه برای تغذیه در دوران پریودی را به اختصار برای شما آورده‌ام که ممکن است به کاهش درد و علائم پریودی کمک کند:

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


الف. مصرف غذاهای حاوی منیزیم :

منیزیم از جمله عناصر و مواد معدنی بدن و نیز موجود در مواد غذایی است که به کاهش تنش عضلات کمک بسزایی می‌کند. می‌توان مواد غذایی مانند بادام، بنه، تخمه، نخود فرنگی، تره، اسفناج و نان سیاه که حاوی منیزیم غنی هستند، را از منابع غنی ماده ی مذکور به حساب آورد و آنها را در جهت تامین نیازهای بدن و رفع علایم مذکور به رژیم غذایی خود افزود.

ب- مصرف غذاهای حاوی اسید چرب ضروری از نوع امگا-۳:

اسیدهای چرب امگا-۳، از مهمترین اسیدهای چرب غیراشباع با منشا گیاهی و حیوانی بوده که خاصیت ضد التهابی دارند و می‌توانند به کاهش درد پریودی کمک شایانی کنند. معمولترین منابع امگا-۳ را می‌توان در ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، ماهی ماکرل(شاه ماهی) و همچنین بذرهای کتان و گردو یافت.

ج - مصرف غذاهای حاوی ویتامین E :

ویتامین E، از دسته های ویتامین های محلول در چربی بوده که با دارا بودن خاصیت ضد التهابی، می‌تواند در کاهش درد پریودی نقش آفرین باشد. می‌توان مواد غذایی مانند بادام، بادام زمینی، بادام تلخ، برنج قهوه‌ای و روغن گندم را با هدف غنی ساختن رژیم خود از لحاظ ویتامین E، به برنامه غذایی خود افزود.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


د - مصرف غذاهای حاوی آهن :

کاهش سطح آهن در بدن ممکن است به افزایش درد پریودی منجر شود. برای جبران این کمبود، می‌توان مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، حبوبات، نخود و اسفناج را در رژیم غذایی خود، در نظر گرفت.

ذ - مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها :

نباید فراموش کرد که میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی آنتی‌اکسیدان هستند، نیز می‌توانند به بهبود علائم این مشکل یا درد کمک کنند. از نمونه هایی از مواد غذایی با آنتی‌اکسیدان‌های غنی، می توان به توت‌ها، پرتقال، توت فرنگی، آلوئه ورا، بروکلی و کاهو اشاره کرد.

و - مصرف مواد غذایی حاوی فیبر :

مصرف مواد غذایی پرفیبر می‌تواند عملکرد روده را بهبود بخشیده و مشکلات گوارشی مرتبط با پریود را کاهش دهد. می‌توانید مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات را به عنوان اقلام غذایی پرفیبر در نظر گرفت.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


ه - مصرف آب کافی :

مصرف آب به حفظ تعادل آبی و هیدراته بودن بدن فرد کمک می‌کند و ممکن است به کاهش تورم و علائم مرتبط با پریودی نیز منتج شود. از این حیث، مطمئن شوید که در طول روز کافی آب می‌نوشید.

همچنین، اذعان می شود که مصرف مکمل‌های غذایی مانند عصاره زعفران، ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی ممکن است برخی از عوارض پریودی را کاهش دهد که البته در این مقوله، قبل از مصرف مکمل‌های غذایی، بهتر است با پزشک مشورت لازم صورت گیرد.

عصاره ی زعفران ممکن است خاصیت ضد التهابی از خود نشان دهد و به کاهش درد و تنش عضلات رحم نیز کمک کند. در این حیث، می‌توان از عصاره یا کپسول‌های زعفران به عنوان مکمل غذایی استفاده نمود . با این حال، قبل از استفاده از زعفران نیز به عنوان مکمل، بهتر است با پزشک یا مشاور تغذیه فرد مشورت صورت پذیرد، به خصوص اگر فرد دارای بیماری مزمن نیز باشد یا داروهای دیگری هم مصرف کند.

ی- ویتامین D:

باید خاطر نشان کرد ‌که ویتامین D به عنوان یک ضرورت برای سلامت عمومی بدن شناخته شده است و برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف ویتامین D ممکن است به کاهش درد پریودی کمک کند. درست است که می‌توان ویتامین D را به صورت مکمل مصرف کرد، اما بهتر است قبل از مصرف آن نیز، از مشورت با مشاور سلامت اعم از پزشک یا مشاور تغذیه غافل نشد.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید