مقاله

  • خانه
  • به تغذیه ی مناسب در پیشگیری و درمان فشارخون بالا، چقدر اهمیت می دهیم؟
به تغذیه ی مناسب در پیشگیری و درمان فشارخون بالا، چقدر اهمیت می دهیم؟
بیماری های قلبی و عروقی

به تغذیه ی مناسب در پیشگیری و درمان فشارخون بالا، چقدر اهمیت می دهیم؟

تغذیه مناسب، می‌تواند نقش مهمی در کنترل فشار خون داشته باشد. در واقع، انتخاب رژیم غذایی مناسب و تغذیه ی سالم می‌تواند به شما کمک کند فشار خون را در محدوده طبیعی نگه داشته و خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش دهید.

در متن زیر، چند نکته مهم درباره تغذیه و کنترل فشار خون آورده شده است:

1. محدودیت مصرف سدیم :

مصرف و یا دریافت بیش از حد سدیم غذا می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. بنابراین، توصیه می‌شود مصرف نمک و غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم را محدود کنید. غذاهای آماده، تنقلات پرکالری، ترشی‌ها، آجیل های نمکی و پنیرهای محلی ممکن است حاوی مقدار زیادی سدیم باشند.

2‌ . مصرف پتاسیم :

مصرف مقادیر مناسب پتاسیم می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. پیشنهاد می شود میوه‌ها و سبزیجات خود را با انواع با پتاسیم بالا مانند موز، انگور، پرتقال، هویج، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و اسفناج همراه سازید.

3. رژیم غذایی دش"Dash" :

(Dietary Approaches to Stop Hypertension)

که شامل مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، مرغ، گوشت های سفید، لبنیات با چربی کم و محصولات غذایی با پروتئین نباتی است. این رژیم غذایی باعث کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلبی عروقی می‌شود.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


4. کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده و کلسترول :

مصرف بالای چربی‌های اشباع شده و کلسترول، می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد. سعی کنید مصرف چربی‌های اشباع شده مانند گوشت قرمز چرب، محصولات لبنی با چربی بالا و مواد غذایی پرچرب را محدود کنید و به جای آن، از منابع سالم چربی مانند ماهی چرب، روغن زیتون و آووکادو استفاده نمائید.

5. کاهش مصرف قند و شکر :

مصرف بالای قند و شکر می‌تواند موجب افزایش وزن و فشار خون شما گردد. تلاش کنید مصرف مواد غذایی تان از انواع حاوی قند کمتر و نوشیدنی‌های شیرین شده با مقدار کمتری از قند و شکر باشد. به جای قند ساده، می‌توانید از منابع با قند کمتر مانند میوه‌ها، مواد تخمیر شده‌(مثل نان های تخمیرشده) و غلات کامل استفاده کنید.

6. مصرف فیبر :

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و لوبیا می‌تواند به کنترل فشار خون کمک بسزایی کند. فیبر باعث کاهش جذب کلسترول و افزایش جذب آب در بدن می‌شود.

7. مصرف متعادل و منظم غذا :

تغذیه منظم و متعادل با مصرف وعده‌های غذایی منظم در طول روز، کمک می‌کند فشار خون در محدوده طبیعی باقی بماند. تلاش کنید وعده‌های کوچک و متعادل را در طول روز داشته باشید..

همچنین، نکات دیگری مانند مدیریت استرس، فعالیت بدنی منظم/مستمر و ترک عادت‌های بد مانند مصرف سیگار و یا الکل نیز برای کنترل فشار خون مهم هستند. برای تغذیه سالم و کنترل فشار خون، بهتر است با یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا برنامه‌ای مناسب برای شما تعیین شود.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


به علاوه، در زیر تعدادی مواد غذایی خاص را ذکر می‌کنم که می‌توانند به کنترل فشار خون کمک کنند:

- سیر :

سیر خاصیت رقیق کنندگی خون داشته و می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. می‌توانید سیر را به غذاهای خود اضافه کنید یا از عصاره سیر استفاده کنید.

- نارنگی :

مصرف نارنگی و محصولات آن مانند آب‌ نارنگی و پرتقال می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند به دلیل دارا بودن ویتامین C و پتاسیم.

- سبزیجات برگ سبز تیره:

سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم سبز حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند و می‌توانند به کنترل فشار خون کمک کنند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


- ماهی چرب :

مصرف ماهی‌های چرب ساکن آب های سرد و عمیق مانند ماهی سالمون(آزاد) و ماهی ماکرل(شاه ماهی)، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند؛ چرا که حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ می باشند.

- آووکادو :

آووکادو حاوی چربی‌های ناسالم کمتری است و می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. می‌توانید آووکادو را به سالاد یا ساندویچ خود اضافه کنید.

- لوبیا :

لوبیا حاوی فیبر بالا و پروتئین است و مصرف آن می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند. می‌توانید انواع لوبیا مانند لوبیا سیاه، لوبیا قرمز و لوبیا سفید را در رژیم غذایی خود گنجانید.

مهم است بدانید که هر فرد بسته به وضعیت سلامتی و نیازهای خاص خود، ممکن است نیاز به تنظیمات خاصی در رژیم غذایی داشته باشد. بهتر است با مشاور/متخصص یا پزشک تغذیه خود مشورت کنید تا برنامه غذایی مناسب برای شما تنظیم شود.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید