مقاله

  • خانه
  • ارتباط اضافه وزن با بیماری های قلبی؛ آری یا خیر
ارتباط اضافه وزن با بیماری های قلبی؛ آری یا خیر
بیماری های قلبی و عروقی

ارتباط اضافه وزن با بیماری های قلبی؛ آری یا خیر

افزایش وزن بیش از حد نرمال، می‌تواند بر بیماری‌های قلبی تأثیرات منفی داشته باشد. چندین عامل مرتبط با افزایش وزن هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهند:

1. فشار خون بالا :

افراد چاق به طور معمول، دارای فشار خون بالاتری هستند. فشار خون بالا (پرفشاری خون) می‌تواند به بیماری‌های قلبی مانند بیماری عروق کرونری قلب، نارسایی قلبی و یا حتی سکته قلبی منجر شود.

2. دیابت نوع 2 :

چاقی و اضافه وزن، می‌توانند به تنهایی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند. نباید فراموش کرد که دیابت نوع 2 نیز، می‌تواند عاملی برای پیشرفت بیماری عروق قلبی باشد.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


3. اختلالات چربی خون :

افراد چاق ممکن است دچار اختلال در متابولیسم چربی های خون باشند که این امر می‌تواند منتج به افزایش سطح کلسترول بد خون(LDL) و یا حتی کاهش کلسترول خوب خون(HDL) شود. این تغییرات در پروفایل چربی خون، می‌توانند ریسک بیماری‌های قلبی را به نوبه ی خود افزایش دهند.

4. التهاب :

چاقی می‌تواند به دلیل ایجاد یا افزایش التهاب مزمن در بدن، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. این التهاب می‌تواند فرآیندهای آسیب‌زایی در دیواره عروق را تشدید ساخته و روند تشکیل پلاک‌های آتروماتوس را تسریع بخشد.

5. بیشینه‌سازی(هم افزایی یا اثرات synergistic) عوامل خطر قلبی :

چاقی می‌تواند اثر منفی سایر عوامل خطر قلبی را بیشینه کند، از جمله استعمال سیگار، فعالیت بدنی کم، مصرف الکل بیش از حد و استرس.

با این حال، با کاهش وزن و یا حتی حفظ وزن در محدوده ی سالم، این خطرها می‌توانند کاهش یابند. به عنوان نمونه، کاهش حدود 5 -10 درصد وزن بدن، می‌تواند بهبود قابل توجهی در فشار خون، پروفایل چربی خون و کنترل دیابت نوع 2 ایجاد کند و ریسک(خطر) بیماری‌های قلبی را تنزل دهد. بنابراین، حفظ وزن سالم و رعایت سبک زندگی فعال و البته تغذیه مناسب، می‌توانند برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی بسیار مفید فایده باشد. اگر شما با مشکل افزایش وزن روبرو هستید و نگرانی درباره تأثیر آن بر سلامت قلبی خود دارید، بهتر است با پزشک معتمد خود مشورت کنید. او می‌تواند بر اساس وضعیت شما و تاریخچه پزشکی، راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد و حتی توصیه هایی را برای کاهش وزن و تقویت سلامت قلبی شما تدوین کند.

به طور کلی، تغییر در سبک زندگی و اتخاذ عادات سالم، می‌تواند به کاهش ریسک بیماری‌های قلبی در افراد چاق کمک کند. در زیر چند راهکار مهم برای کاهش وزن و بهبود سلامت قلبی را می‌توانید مورد عنایت قرار دهید:

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


۱. تغذیه سالم :

رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع با مصرف میزان مناسبی از مواد غذایی غنی از مواد مغذی اساسی مانند میوه‌ها و سبزیجات، ماهی، غلات کامل و محصولات لبنی می‌تواند به کاهش وزن و کنترل فشار خون و نیز چربی خون کمک کند.

۲. تحرک و ورزش :

فعالیت بدنی منظم و متناسب با وضعیت جسمانی، می‌تواند به کاهش وزن و تقویت عضلات قلبی و عروقی کمک شایانی کند. تمریناتی همچون پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و تمرینات مقاومتی نیز می‌توانند بسیار مؤثر باشند.

۳. کاهش استرس :

مدیریت استرس و اعمال تکنیک‌های آرامش بخش مانند مدیتیشن و یوگا می‌تواند به بهبود سلامت قلبی کمک در خور توجهی کند و بالعکس، استرس مزمن می‌تواند فشار خون را افزایش داده و ریسک بیماری قلبی را نیز بالا ببرد.

۴. قطع سیگار :

در صورت مصرف سیگار، ترک آن بسیار مهم است. استعمال سیگار/دخانیات، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به طور قابل توجهی افزایش دهد و طبعا کاهش وزن همراه با ترک سیگار نیز، تأثیر بهبودی قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.

۵. مراجعه به پزشک :

مشاوره با پزشک خود در مورد اخذ راهکارهای خاص برای کاهش وزن و بهبود سلامت قلبی می‌تواند بسیار مفید واقع شود. پزشک می‌تواند بر اساس وضعیت شما، عوامل خطر و نیز وضعیت سلامتی شما، برنامه‌ای شخصی‌سازی شده یا اختصاصی را تدوین کند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


مهم است بدانید که تغییر در وزن و بهبود سلامت قلبی نیازمند صبر و پیوستگی در مسیر و تداوم است. باید به یاد داشت، اهمیت داشتن برنامه‌های کاهش وزن به صورت پایدار و حفظ تغییرات مثبت، بسیار بالاست و نمی توان آن را نادیده گرفت.

هم چنین، هرگز ترک تمامی داروها یا تغییر روند درمان بدون مشاوره با پزشک خود را توصیه نمی‌کنم. پزشک شما می‌تواند به شما راهنمایی لازم را بدهد و نکات مهمی را به شما رهنمون بخشد تا بتوانید بهبود قابل توجهی در حیطه ی سلامت قلب خود ببینید.

آرزومند سلامتی شما هستیم.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید