مقاله

  • خانه
  • نقش پر رنگ تغذیه را در دیابت بارداری فراموش نکنیم
نقش پر رنگ تغذیه را در دیابت بارداری فراموش نکنیم
انواع دیابت

نقش پر رنگ تغذیه را در دیابت بارداری فراموش نکنیم

تغذیه مناسب در دیابت بارداری بسیار حائز اهمیت است، زیرا کنترل قند خون در این دوره بسیار مهم می باشد، هم برای سلامت مادر و نیزسلامت جنین. در ادامه ی مطالب، برخی از نکات مهم در تغذیه در دیابت بارداری را بررسی می‌کنیم:

۱. تعامل با تیم درمانی:

در ابتدا، مهم است با تیم درمانی خود مشورت کنید تا برنامه تغذیه مناسبی برای شما تنظیم شود. این تیم ممکن است شامل پزشک، مشاور تغذیه(اعم از کارشناس، کارشناس ارشد یا متخصص تغذیه) و متخصص زنان یا غدد و حتی مامای مجرب باشد و همکاری با آنها در طول دوره بارداری بسیار مفید فایده است.

۲. تعادل قند خون:

هدف اصلی در دیابت بارداری، کنترل سطح قند خون است. برنامه تغذیه شما باید به گونه‌ای باشد که کمک کند، سطح قند خون پایدار(stable) باشد. لازمه ی این امر، تقسیم وعده‌های غذایی به صورت منظم در طول روز، کنترل مصرف کربوهیدرات و مصرف منابع سالم قند مانند سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل، فعالیت بدنی با شدت متوسط زیر نظر پزشک متخصص زنان و البته کنترل استرس و زودخوابیدن شب هنگام(ساعت ۲۳) است.

۳. مصرف کربوهیدرات:

در دیابت بارداری، بسیار مهم است مصرف کربوهیدرات را کنترل کنید. تمرکز بر کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات کامل، سبوس‌دار و سبزیجات مفید است و مصرف کربوهیدرات ساده مانند شکر و شیرینی‌ها نیز، باید بسیار محدود شوند.

۴. مصرف پروتئین:

مصرف پروتئین‌های سالم در طول روز، می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند. منابع پروتئینی مفید شامل گوشت سفید، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لبنیات کم چرب و سویا هستند.

۵. مصرف چربی:

انتخاب چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن کانولا، آووکادو و ماهی‌های چرب(مانند ماهی سالمون) می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند. چربی‌های اشباع شده و روغن های حاوی اسید چرب ترانس‌ نیز باید محدود شوند.

وب سایت رسمی مهران زمانی علویجه | کارشناس تغدیه


۶. مصرف فیبر:

مصرف مقدار کافی فیبر می‌تواند بسیار به کنترل قند خون و کاهش مشکلات گوارشی کمک کند. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و دانه‌ها، منابع خوبی از فیبر هستند.

۷. مصرف کلسیم:

توصیه می‌شود که در دیابت بارداری، بخصوص، مصرف کلسیم نیز در نظر گرفته شود. کلسیم مهم برای ساخت استخوان‌ها و البته دندان‌های جنین(بعد از تولد) است. منابع خوب کلسیم شامل شیر و فرآورده‌های لبنی کم چرب، سویا، بادام، بروکلی و سبزیجات(البته با مقادیر بالا) می‌شوند.

۸. مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی:

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی، در دیابت بارداری، ضروری است. معمولاً مکمل‌های ویتامینی و معدنی، بالاخص از پایان هفته ی ۱۶ توصیه می‌شود تا نیازهای خانمهای باردار تامین شود. اما پیش از مصرف هرگونه مکمل، بهتر است با پزشک ایشان مشورت صورت گیرد.

۹. کنترل وزن:

حفظ وزن در محدوده سلامت در طول دوره بارداری، آن هم با رخداد دیابت در این دوران، بسیار مهم است. تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم، می‌تواند تا حد زیادی به کنترل وزن کمک کند. همچنین، افزایش وزن به صورت پایدار و با رعایت راهنمایی پزشک مهم است و نباید فراموش شود.

۱۰. مصرف مکمل آهن:

در صورتی که پزشک(بویژه دکتر زنان) توصیه کند، مصرف مکمل آهن می‌تواند در دیابت بارداری مفید باشد. آهن مهم برای جلوگیری از کم خونی و حفظ سلامت مادر و جنین است.

همچنین، بهتر است زنان باردار همیشه با تیم درمانی خود در ارتباط باشند و پیش از هر گونه تغییر در برنامه تغذیه خود، با آنها مشورت کنند. ضمنا، باید به یاد داشت که هر خانم مبتلا به دیابت بارداری، ممکن است نیازهای خاصی مختص خود داشته باشد، بنابراین توصیه‌ها برای هر فرد ممکن است متفاوت با دیگری باشد.


جهت دریافت مشاوره ی تلفنی ،فرم درخواست مشاوره رو پر کنید